24 Eylül 2011 Cumartesi

Cübbeli Ahmet Hoca ve ekibi

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hoca ehl-i sünnete sıkı sıkıya bağlı, medrese eğitiminden geçmiş bir müderristir. Medyatik olana kadar hüsn-ü zan besliyordum. Fatih Altaylı'nın programında ilk gördüğümde “Eyvah! Fatih Altaylı'nın ağına düşmüş yazık!” dedim. Zira bilirim ki Altaylı son derece uyanıktır ve işin içinde çıkarı olmayacaksa bir hocayı ekranlara çıkarmaz.

Zira biz Yaşar Nuri Öztürk, Zekeriya Beyaz ve İsmail Nacar gibi ağzından çıkan iki laftan birisinin “yalan efendim!” olan hocalara alışmıştık.
Sonra kuşkularımda haklı çıktım ve Fatih Altaylı'nın asıl maksadını anlamış oldum ama maalesef Cübbeli Ahmet Hoca anlamamış...

Programda Fatih Altaylı o kadar kahkahadan, reytingden sonra can alıcı sorusunu sordu; “Hocam Risale-i Nur. Yani nedir? Tefsir midir farklı bir şey midir nedir?
Cübbeli Ahmet Hoca da okuyup araştırmadan Risale-i Nur'u tenkit etti. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde görevli bir profesörün görüşlerini aktardı. Bediüzzaman diyormuş ki; “Yahudi ve Hıristiyanlar cennete girecek.”

Fatih Altaylı müthiş ortasını rakibe çarptırarak gole dönüştürmüştü ve amacına ulaşmıştı.
Cübbeli Ahmet Hoca'nın Risale-i Nur ile ilgili söylediği ehl-i necat konusu İmam Gazali'nin Faysalü't Tefrika adlı eserinde geçiyor. Yani Cübbeli Ahmet Hoca aslında Bediüzzaman'ı değil, İmam Gazali'yi tenkit etmiş oldu. Sonrasında Mehmed Paksu'nun gayretleriyle Cübbeli Ahmet Hoca hatasını anlamış ve Moral Fm'e çıkarak herkesten özür dilemiştir.

Sonrasında anladık ki Yahudi ve Hıristiyanların akibeti Cübbeli Ahmet Hoca'ya baya baya dert olmuş. Geceleri rüyasında bu konuyla alakalı rüyalar gördüğünü, “cehenneme gideceksiniz! cehennemliksiniz cehenneeem!” diyerek uyandığını düşünüyorum.

Cübbeli Ahmet Hoca Yiğit Bulut'un da konuğu oldu. Jöleli tıpkı Altaylı gibi gırgır şamatadan sonra 10 puanlık uzmanlık sorusunu sordu yani ortayı açtı; Hocam Fethullah Gülen için ne dersiniz?

Risale-i Nur konusunda menfi şeyler söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca bu sefer kendi kalesine gol atmadı ve topu ceza sahasından uzaklaştırarak gayet müspet şeyler söyledi; “Ehl-i Sünnete bağlı âlim bir hocadır...

Fakat çok enteresan bir çelişkiyi paylaşmak istiyorum. Cübbeli Ahmet Hoca Yahudi ve Hıristiyanların akibeti konusunda söylediği her sözü Dinlerarası Diyaloğa dayandırıp, diyalogçulara verip veriştiriyor ve “Dinlerarası Diyalog ehl-i sünnete ters, kafir işi bir icraattir” diyerek binlerce insanı tekfir ediyor. Benim anlamadığım şu; herkes biliyor ki Türkiye'de ve dünyada Dinlerarası Diyaloğu Fethullah Gülen Hocaefendi başlatmıştır ve yapılan bütün icraatleri halen desteklemektedir. Her fırsatta Samanyolu tv ve Zaman gazetesine çatan Cübbeli Ahmet Hoca, söz konusu Fethullah Gülen Hocaefendi olunca neden konuşamıyor da övüyor? Yoksa Hocaefendi'den korkuyor mu? Âlim korkar mı yahu?

Sadece Hocaefendi de değil Hüseyin Gülerce'den bile korkuyor. Yiğit Bulut'un programında Zaman gazetesinde çıkan bir haberi tenkit ediyordu. Habere göre Urfa'da bir camide Hıristiyan bir erkek ve Müslüman bir kadının nikahı kıyılmış. Nikahın ardından bizim Hıristiyan enişte “hem Hıristiyanım hem de Müslümanım” demiş. Cübbeli Ahmet Hoca da habere göre hüküm vererek insanları tekfir ediyordu. Derken yayına Hüseyin Gülerce bağlandı. Jöleli, Gülerce'nin bağlandığını söyleyince Cübbeli Ahmet Hoca'nın rengi attı. Hüseyin Gülerce habere konu olan olayın aslını, Hıristiyan erkeğin kelime-i şehadet getirerek Müslüman olduğunu söyledi. Cübbeli Ahmet Hoca hem hüm kem küm etti ama nafile...

Cübbeli Ahmet Hoca Dinlerarası Diyalog konusundan vakit buldukça diğer hocalara reddiye yazmaktadır. Bu iş de tıpkı diğerleri gibi ona büyük bir haz veriyor olmalı. Mustafa İslamoğlu, Adnan Oktar, Abdülaziz Bayındır, Hayreddin Karaman, Süleyman Ateş başlıca uğraşları. Bunun yanı sıra Ahmed Şahin ve Hekimoğlu İsmail'e de ara sıra dokundurur.
Gördüğünüz gibi tam bir “ben tek siz hepiniz!” vakası...

Tabi ki Cübbeli Ahmet Hoca bu mücadeleyi tek başına vermiyor. Cemaati içerisinde kendisini bu gereksiz işe adamış bir çok insanla el ele verip çalışıyor. Fakat bu ekip, 28 Şubat'ın kaset furyasında olduğu gibi montaj işinde ustalaşmış. Görüntüleri kesip, kişilerin konuşmalarını “küfür” formatı içerisine sokarak Facebook gibi sosyal iletişim ağlarından insanlara ulaştırıyor.

Bir örnek vereyim; Cübbeli Ahmet Hoca camide verdiği bir vaazda Samanyolu Tv'de yayınlanan bir dizide Yahudi ve Hıristiyanların cennete gideceğinin söylendiğini anlatmıştı. Bunu anlatırken de; “dansöz seyretsen günahkar olursun, bunları seyretsen gavur olursun. İslami gibi geçinip ne zehirler yutturuyorlar” diyerek tekfirde depara kalkmıştır. Akabinde ekibi bu diziyi bulup, dizide geçen o bölümü keserek sosyal iletişim ağlarına eklediler ve bu böyle aylarca sürdü.

İş artık sıkıntılı bir hal almış olacak ki, böyle gereksiz işlerle uğraşmamayı şiar edinmiş Samanyolu grubu yazılı bir açıklama yaparak Cübbeli Ahmet Hoca'yı yine tekzip etti.
Bahsi geçen dizi “Hakkını Helal Et” dizisidir. Dizinin 12. bölümünde gayrimüslim olan Agop'un İslamı seçmesi işlenmiştir. Montajlanan ve kesilen kısmında ise dizi karakteri “Allah yapılan iyilikleri karşılıksız bırakmaz” diyor. Yorum yapmama gerek var mı?

Ben Cübbeli Ahmet Hoca'nın oturup da Stv dizileri izlediğini, Zaman gazetesi okuduğunu düşünmüyorum. Sadece bunlar değil, reddiye yazdığı hocaların hiç birisini takip ettiğini düşünmüyorum. Hoca'ya bunca materyali getiren onun ekibi olmalı. Peki kim bu ekip? İşte asıl araştırılması gereken bu. İrticayla mücadele eylem planında “Gülen cemaatine karşı kullanılmalı” denilen Ömer Öngüt cemaati de tıpkı Cübbeli'nin ekibi gibi çalışıyordu. Ben bu işin de içinde ciddi ciddi Ergenekon'un olduğunu düşünüyorum. İsmailağa cemaatindeki iki âlimin camide katledilmesi ve Cübbeli Ahmet Hoca'nın kaseti de bu tezimi güçlendiriyor.

Cübbeli Ahmet Hoca Ergenekon'a çalışıyor” falan demiyorum. Öyle bir şeyi ima bile etmiyorum. Lakin çağı doğru okumayan Hoca'nın düşmanını da rahatça sezebileceğine hiç ama hiç ihtimal vermiyorum. Bu yüzden bilerek olmasa da bilmeyerek, dolaylı yoldan Ergenekon'a hizmet ettiğini düşünüyorum. İnşaallah gerçekleri görür ve kendisine çeki düzen verir.

Yazımı bir ayet ve bir hadisle bitiriyorum;

Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın.” (Hücurat; 6)
Bir kimse (mümin) kardeşine kâfir dese, bu küfür ikisinden birine döner. Eğer bunu diyen doğru demişse -zaten öyledir-, eğer dediği doğru değilse, bu küfür ona, söyleyene döner.” (Buharî, Edeb, 73; Müslim, İman, 111)

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Eline saglik kardesim.

Adsız dedi ki...

birbirinizle uğraşın durun bakalım.

Adsız dedi ki...

Siz kimdensiniz yazıdan anladığım kadarıyla fazlasıyla Fetullah GÜLEN'cisiniz.

Süleyman Örnek dedi ki...

Gülüm sen şimdi ne dedin?

Cübbeli böyle dedi, cübbeli şöyle dedi.

Ne cübbeliymiş arkadaş, Peygamber efendimizi kabuletmeyenler cennete girer mi? Girerse Allah neden İslam'ı indirdi, Peygamberleri vasıtasıyla necat yolu papazlıktır, teslistir, vaftizdir, incildir deseydi herşey tamam olurdu.

Medeniyetler ittifak ederdi, hatta cumhuriyetin ilk yıllarındaki mantıkla hepimiz gavur olalım, tam bir bütünlükle ittifak ederiz.

Adsız dedi ki...

bir yerde yanlış mı gördünüz ,aynı yalnışla sizde saldırıya geçiyorsunuz..o en doğruyum mu diyiyor,yanlışsın kardeş diyip en doğru benim diyiyorsunuz..nurcusu süleymancısı mahmut efendicisi ,kırkıncısı,hüdayicisi,menzilcisi ve daha aklıma gelmeyen her cemaat kendinizi peygamber varisi görüp diğer grupları hatalı eksik hakir görüyorsunuz.işte islam ın sorunu:ben
lik ten çıkıp biz oolamıyorsunuz..bir mümin kardeşiniz hatamı yaptı önce kedisiyle konuşmayı deneyin.açıklarını bir bir yakalayıp yüzüne vurmak aleme deşifre etmek olmamalı mümin in yaptığı.Allahın da sizin ayıplarınızı örtmesi için yanlış yoldasınız ey dünya müslümanları...

Adsız dedi ki...

"bir yerde yanlış mı gördünüz ,aynı yalnışla sizde saldırıya geçiyorsunuz.."
diye söze başlayan adsız arkdaşa katılıyorum.
Yani şu var Elhamdülillah Müslüman'ız ve sizin de sonda verdiğiniz ayette denildiği gibi haberlerin kaynağını araştırmadan yorum yapmamamız gerekir müslüman olarak.
Sizi tanımıyorum o yüzden hakkınızda kötü bir şey diyemem ama siz de cübbeli Ahmet hoca'nın gerçekten niyeti kötü müdür, tamamen masumane'midir bunu bilmeden yargılamamalısınz bence. Ona sormayı denemeli... Gerçekliğini araştırmalı...
Selam ile.

Adsız dedi ki...

artık ne zaman müslümanların birliği oluşup kafirler ağlayacak bu gerçek karşısında, özlemle bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Yazdıklarınız tektek çürütülebilecek cümlelerle dolu o zaman buda tipik çamur at izi kalsın yazısı oluyorki size yakışmıyor, belkide yakıştırıyorsunuz. Bir örnek vereyimde sonra bana beddua etmeyin, hüseyin gülercenin bağlandığı ve hristiyan hemde müslüman olduğunu söyleyen adamla müslüman bayanın evlendiği haberinin konuşulduğu programın devamınıda naklederseniz zaten kendinizi tekzip etmiş olacaksınız...

Adsız dedi ki...

Senine meselenin cemaat-asiret savunmak sa ok.yok sorgulamaksa sen kimsin.bir cemaat mensubu.kim kimi değerlendirecek.ha risale i nur bambaşka bir alan.sakin kendinize nurcu demeyin ve dedirtmeyin .cemaatte yakında partisini kursada rahatasak

Adsız dedi ki...

Cübbeli sizin yolunuzu kesiyor bence ona karşı böyle düşmanca tavır aldınız bu Sahte bile olsa Mehdi'ye ve talebelerine yakışır mı?Adamı hapse koydunuz daha doymadınız mı?
Ne istiyorsunuz Ne?

Adsız dedi ki...

yalan 1.fetullah gülen konusunda cübbeli hoca şöyle başından geçen bir olaya dayanarak ve şeyhine saygısı dolayısıyla fetullah gülen hocaefendi demiştir ve bu diyalog işlerinden onun ne kadar haberdar oldugunu bilmiyorum demiştir.yalan 2. o hüseyin gülerce denen zübük yayına baglanmıi bi şeyler sallamış cübbeli hocayı iftiracı konumuna düşürmüştür.hocanın da hazırlıgı olmadıgı için yayın arasında hazırlıgını yapmış dökümanı çıakrmış yayın sonunda belgelerle konuşarak restini çekmiştir kem küm etme durumu asla yoktur. yalan 3.stv deki diziyi bende izledim tamamen ehli sünnete muhalif konuşmalar vardı.adam orda diyorki bu müslüman degil cennete gidecek mi cevapta gideceği yönünde mesaj veriliyor.Cübbeli Ahmet hoca milletin imanını kurtarmak için bu kadar reddiye yapıyor siz buna fuzuli diyorsunuz ve hocayı kafir olarak nitelendiriyorsunuz.yazık size.Allah sizi ıslah etsin hidayet etsin

Unknown dedi ki...

sizler eger ehli sünnet iseniz kalkıp yahudi hırıstiyan cennete gidecek diyemezsiniz ki siz bunları diyenleri yazılarınızda destekliyorsunuz bu sapıkça bir yola doğru sürüklendiğinizin en büyük işareti...ki ben cübbeliahmet hocanın bahsettiğiniz tüm programlarını izledim sizin gibi abdülaziz bayındır osman ateş yaşar nuri gibi sapıklara reddiyeler yazarak binlerce insanın haktan sapmamasına gerçekleri görmesini sağladı peki ya siz ne yaptınız?hangi sapık hocaları uyardınız yalanladınız sapıklıklarına kulak tıkadınız şimdide kalkmış ehli küfür ile savaşan cübbeli hocayı kınıyorsunuz siz oturunda sapıklığınıza yanın yarın ahirette bunun hesabını veremezsınız birazcık müslüman olunda ehli sünneti savunun ama sizde zerre kadar onu düşünce olsa idi ehli küffar değil ehli sünneti savunurdunuz ayrıca hoca diye saydıkjlarınızda asla hoca flan değil sizler gibi ehli sünnet dışı sapıklardır!